25/04/2020 19:55:13

Το ελληνικής κατασκευής υπεραυτοκίνητο αποκαλύπτεται!

Η Spyros Panopoulos Automotive έδωσε μια ακόμη φωτογραφία, την πιο αποκαλυπτική μέχρι στιγμής, του Chaos, του ελληνικού hypercar που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2021.

Πρόκειται για ένα υπεραυτοκίνητο που είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου σε ελληνικό έδαφος.

Το περισσότερα μέρη του Chaos είναι κατασκευασμένα από εξωτικά μέταλλα (carbon και κεραμικά) και 3D εκτυπωτές, οι οποίοι τυπώνουν τα μέρη στα οποία αφαιρείται κάθε τι περιττό στη δομή τους, έτσι ώστε να κρατηθεί το βάρος όσο γίνεται πιο χαμηλά. Έτσι το βάρος του hypercar θα κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.150 κιλών.

Ο V10 twin-turbo κινητήρας 4,0-λίτρων διαθέτει αλουμινένιο μπλοκ, 2 carbon turbo 68 mm, 20 μπεκ ψεκασμού, κυλινδροκεφαλές, στρόφαλο και εκκεντροφόρους από τιτάνιο, με τις μπιέλες και τα πιστόνια να είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο. Ο κινητήρας έχει σχέση συμπίεσης 12,3:1 και 40 βαλβίδες τιτανίου.

Σύμφωνα με την εταιρία, το Chaos θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, ενώ το μοντέλο έχει τέτοια αεροδυναμική, ικανή για τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 500 χλμ/ώρα.

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τη πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Σπύρου Πανόπουλο, ιδρυτή και κατασκευαστή του Chaos.

Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies.