15/04/2020 09:27:31

Bosch: Ανέπτυξε ταχύτατο τεστ κορωνοϊού

Η γνωστή σε όλους μας, για την κατασκευή πολλών ηλεκτρονικών και όχι μόνο μερών του αυτοκινήτου, Bosch κατάφερε να κατασκευάσει από ότι φαίνεται ένα τεστ ανίχνευσης του ιού Covid19.

H Bosch είναι μια εταιρεία πασίγνωστη στον χώρο της αυτοκίνησης εδώ και δεκαετίες. Τα συστήματα ψεκασμού της αλλά και τα ABS, έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλων των ειδών τα τροχοφόρα οχήματα. Ωστόσο, η Bosch δεν έμεινε αμέτοχη μέσα στην δίνη του κορωνοϊού και ανέπτυξε κάτι διαφορετικό, που πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να σας το δείξουμε: Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού COVID-19, με το όνομα Vivalytic.

Πρόκειται για μια συσκευή που έχει περίπου το μέγεθος ενός υπολογιστή και πραγματοποιεί την διάγνωση, μέσω ειδικών περιεκτών που θυμίζουν «κασέτα», τα οποία και δέχεται στο εμπρός μέρος της. Το δείγμα κάθε ασθενούς τοποθετείται και σε έναν περιέκτη, ενώ η συσκευή μπορεί να εξάγει αποτέλεσμα μέσα σε περίπου δυόμιση ώρες. Παράλληλα, το σύστημα ανιχνεύει μέχρι και 10 διαφορετικούς παθογόνους μικροοργανισμούς του αναπνευστικού.

Τα βασικά πλεονεκτήματα που η Bosch πέτυχε με το σύστημα της είναι η ταχύτητα του και η δυνατότητα για μαζική εγκατάσταση. Κάθε συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει οριστικά τον κορωνοϊό εντός 2,5 ωρών, που σημαίνει ότι μπορεί να εξυπηρετήσει 10 ασθενείς ανά 24ωρο. Παράλληλα, η Bosch ανακοινώνει ότι η ακρίβεια του συστήματος ανέρχεται στο 95%, ενώ η δυνατότητα εγκατάστασης του όπου απαιτείται σημαίνει ότι μειώνεται ο κίνδυνος διασποράς από την μεταφορά δειγμάτων.

Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies.